Gospel marshmallow
Het is ongetwijfeld een van de meest populaire cocktails van de afgelopen tijd: gin-tonic.
Ook in gerechten doet dit goddelijke drankje het goed! De chefkok in de Jopenkerk Hoofddorp toverde dit heerlijke gerechtje met Gospel Spirits Dutch Gin op tafel. Geniet ervan!
Ingrediënten
- 250 gr suiker
- 1/2 eetlepel blanke stroop
- 15 gr gelatine
- 1 dl tonic
- 0,5 dl Gospel Spirits Dutch Gin
- 37 gr gepasteuriseerd eiwit
Bereidingswijze
- Suiker, tonic en blanke stroop koken tot 121 graden Celsius.
- Eiwit in de keukenmachine stijfkloppen.
- De ontstane siroop van suiker, tonic en blankestroop langzaam aan het eiwit toevoegen.
- Gelatine weken in koud water.
- Klein gedeelte 0,1 dl van de Dutch Gin verwarmen tot 80 graden Celsius daar de gelatine in oplossen. Als deze is opgelost de resterende Dutch Gin toevoegen.
- Gelatine-Gin mengsel toevoegen aan de eiwitmassa.
- En deze laten kloppen tot hij koud is.
- Bakplaat bestuiven met poedersuiker. De koud geklopte marshmallow d.m.v. een spuitzak met glad-breed spuitmondje in banen op de bakplaat spuiten. En vervolgens nogmaals met poedersuiker bestuiven.
- Deze voor minimaal 1 uur oplaten stijven in de koelkast.
Geniet ervan!